Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 19 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 26/10/2017

La biblioteca de Sant Roc organitza tallers de contes i ritmes flamencs per promoure el seu coneixement a Badalona
- El flamenc, una de les manifestacions culturals més arrelada a la ciutat, té una essència expressiva, participativa i popular

Amb l’objectiu de promocionar el coneixement de les manifestacions culturals que tenen més presència i arrelament a la ciutat, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona organitza a la Biblioteca de Sant Roc dos tallers relacionats amb el flamenc que volen fer arribar aquest art a tota la ciutadania.

El flamenc, considerat Patrimoni de la Humanitat, és un art que es viu en família i en comunitat, que està a l’abast de tothom i que té una essència expressiva, participativa i popular. És per això que a la Biblioteca Sant Roc s’ha treballat per la programació d’activitats de foment de la lectura i el flamenc, pensades per al seu espai infantil i familiar.

La primera d’aquestes propostes es realitzarà aquest dijous 26 d’octubre, a les 18 hores i estarà a càrrec de la contaire i clown Mar O. acompanyada de la música del guitarrista Serrucho. Durant la sessió, l’artista explicarà històries flamenques dirigides a tota la família i plenes de saler, ritme i alegria. L’activitat fomenta la participació dels assistents perquè puguin gaudir d’aquest art.

La biblioteca de Sant Roc organitza tallers de contes i ritmes flamencs per promoure el seu coneixement a Badalona. Foto: Comunicació BDN

El dijous 9 de novembre a les 18 hores, la Biblioteca de Sant Roc acollirà també la segona activitat, un taller musical de promoció de la cultura del flamenc. En aquest cas, el guitarrista Vicente Martínez oferirà una sessió participativa on es seguiran els ritmes i el compàs de la guitarra i el cajón flamenc.

La ‘Flamencoteca’

Les dues activitats programades per les setmanes vinents no són l’única iniciativa que s’ha impulsat des de la Xarxa Municipal de Biblioteques per fomentar el flamenc. Prèviament, amb la col·laboració de la Tertúlia Flamenca de Badalona es va impulsar un fons dedicat al flamenc a la Biblioteca de Sant Roc. La coneguda com a ‘Flamencoteca’ té un dels millors fons especialitzats en aquesta manifestació cultural de Catalunya, amb més de 1.500 documents en llibres, enciclopèdies, revistes i material audiovisual, que abasten des dels orígens d’aquest art fins a l’actualitat.

Podeu consultar el fons documental de la Flamencoteca al següent web: www.flamencoteca.wordpress.com

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera