Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Octubre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 8/11/2017

Els Mossos d’Esquadra desmantellen una plantació de marihuana a Badalona
- La plantació requeria un consum elèctric tant elevat que superava amb escreix el que podia suportar la instal·lació elèctrica.

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona van detenir el 2 de novembre un home de 20 anys, nacionalitat dominicana i veí de Sabadell com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues i per defraudacions de fluid elèctric. L’arrestat tenia una plantació de marihuana clandestina en un pis del barri de la Salut de Badalona.

La investigació es va iniciar el 22 d’octubre d’enguany arran d’una informació facilitada per la Guàrdia Urbana de Badalona. Els agents relataven que en un pis del barri de la Salut se sentia una forta olor a marihuana, sorolls constants i permanents de ventiladors o compressors d’aire condicionat, indicis que eren compatibles amb una plantació de marihuana.

Davant d’aquests fets, el grup de delictes contra la salut pública dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona van iniciar una investigació. Tècnics de la companyia elèctrica subministradora van constatar que el consum elèctric de l’habitatge era anormalment alt i que, a més s’estaven subministrant il·legalment, ja que havien fet una connexió elèctrica fraudulenta.

El investigadors van informar al Jutjat d’Instrucció núm. 5 de Badalona d’aquests fets, i van demanar una ordre d’entrada i registre al domicili pel risc d’incendi que s’havia generat, ja que la instal·lació elèctrica no estava preparada per aguantar un consum elèctric tant excessiu.

El 2 de novembre els investigadors van accedir al pis i es va localitzar una plantació de marihuana clandestina repartida en tres habitacions. Hi havia un total de 315 plantes en avançat estat de creixement i també es va localitzar, en un altell del passadís, una bossa amb 100 grams de marihuana assecada i repartida en 53 bossetes preparades per al consum. La quantitat recollida tenia un valor en el mercat il·lícit de 20.000 euros.

Pel que fa a la infraestructura de la plantació, els agents van trobar un sistema de regadiu, focus de llum d’alta potència per donar escalfor, reactàncies elèctriques, reguladors de temperatura, termòstats, aparells d’aire condicionat, ventiladors i filtres d’aire.

Per tot plegat, els agents van detenir el responsable de la plantació per un delicte contra la salut pública i per un delicte de defraudació elèctrica.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions relacionades amb els fets.

El detingut va passar a disposició judicial el 3 de novembre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera