Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 14 de Desembre de 2017
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 20/11/2017

L'Ajuntament de Badalona torna a posar en marxa les rampes mecàniques del carrer de Cuba un cop acabades les reparacions
- La instal·lació presenta deficiències estructurals que dificulten el seu correcte funcionament i comporten majors costos de manten

Les rampes mecàniques del carrer de Cuba tornen a funcionar amb normalitat després de reparar les incidències que han provocat que la instal·lació estigués aturada unes setmanes. Els darrers episodis de pluja van inundar els fossars de les rampes i van malmetre diversos components electrònics d’alt cost que han hagut de ser substituïts després d’extreure l’aigua acumulada i netejar la brutícia derivada de les inundacions.

Malauradament, aquesta incidència no és un fet aïllat, ja que les rampes mecàniques del carrer de Cuba presenten diverses deficiències estructurals que dificulten el seu manteniment. La sorra dels parterres dels voltants és un agent que provoca que les rampes s’aturin perquè s’acumula en els mecanismes de la instal·lació i obliga a netejar-los molt sovint. Els episodis de pluja intensa també provoquen incidències perquè els fossars no desaigüen prou ràpidament i s’inunden sovint.

A aquestes deficiències s’han d’afegir l’incivisme i els actes vandàlics, que obliguen a fer intervencions d’urgència per reparar o adequar les rampes entre dos i tres cops al mes de mitjana.

L'Ajuntament de Badalona torna a posar en marxa les rampes mecàniques del carrer de Cuba un cop acabades les reparacions. Foto: Comunicació BDN

Unes rampes singulars i amb un manteniment costós

Les rampes mecàniques del carrer de Cuba són una instal·lació singular que no s’ajusta als paràmetres estàndard. Només hi ha sis models com aquest a tot l’Estat Espanyol, les dues que hi ha al carrer de Cuba i quatre més que estan situades a diferents punts del País Basc.

Aquesta singularitat fa que els recanvis de les seves peces requereixi un temps. L’Ajuntament destina 20.000 euros anuals en el seu manteniment i en el seguiment exhaustiu de l’estat de les rampes. En aquest sentit, tècnics especialitzats de l’empresa concessionària acudeixen cada vegada que reben un avís indicant que les rampes es troben aturades i en funció de la incidència les reparen i les tornen a posar en funcionament, sempre prioritzant la seguretat de les persones usuàries.

Francesc Duran, regidor d’Espais Públics i Mobilitat considera que les rampes del carrer Cuba són “d’una gran ajuda per la mobilitat de les persones del barri de Sant Crist, especialment les més grans”. “És per això que des de l’Ajuntament refermem el nostre compromís per mantenir i assegurar el funcionament de la instal·lació i la seva reparació en cas que pateixi incidències” assegura el regidor.

 

 

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2017 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera