Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 21 de Novembre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 23/11/2017

El parc de les Muntanyetes acollirà aquest diumenge la 22a edició del Mercat del Trasto amb una edició especial de Nadal
- La fira, que tindrà 248 parades, s’engloba dins dels actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

El parc de les Muntanyetes, al barri de Montigalà, acollirà aquest diumenge, 26 de novembre, la 22a edició del Mercat del Trasto amb una edició especial de Nadal on es muntaran 248 parades. En el Mercat del Trasto de Nadal es dóna un protagonisme especial a les joguines i als objectes nadalencs, com ara elements de decoració, postals fetes amb materials reciclats, etc.

L’objectiu del Mercat del Trasto és donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat per tal que no es converteixin en residus i donin servei a alguna persona que els necessiti.

Dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Enguany, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 18 al 26 de novembre, gira a l’entorn de la reutilització com a manera de reduir els residus sota el lema “Donem-li una nova vida”.

El Mercat del Trasto serveix, entre altres coses, per reduir residus ja que dona una segona vida a objectes que per alguns ja no són útils, i deixen de convertir-se en un residu que cal gestionar. Aquest fet beneficia el medi ambient i fa estalviar molts recursos a les administracions a l’hora de gestionar residus.

El parc de les Muntanyetes acollirà aquest diumenge la 22a edició del Mercat del Trasto amb una edició especial de Nadal. Foto: Comunicació BDN

La reutilització també representa un gran estalvi d’emissions de CO2 a l’atmosfera. Per fer visible el benefici que representa aquest gest, en aquesta edició del Mercat del Trasto, hi haurà dues persones itinerants per les parades que oferiran la possibilitat de calcular, d’una manera divertida i pedagògica, l’estalvi d’emissions de CO2 que representen les compres realitzades. Al costat de la carpa d’informació hi haurà una carpa que anirà exposant les dades recollides i on, finalment, es podrà veure una valoració global de les emissions de CO2 estalviades al llarg del matí.

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat. És per això que el Mercat del Trasto comptarà amb l’associació Solidança, una entitat sense afany de lucre dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social que gestiona i revaloritza els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar es recolliran ja classificats (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc.) en unes contenidors/gàbies per tal que Solidança els recuperi.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera