Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 21 de Novembre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 24/11/2017

Badalona se suma a la campanya “STOP tovalloletes al vàter”
- Als Encants de Montigalà s’ha iniciat la campanya informativa i el repartiment de papereres per evitar el llançament de tovallolet

Aquest divendres ha començat a Badalona la campanya “STOP tovalloletes al vàter” amb un acte de divulgació que ha tingut lloc als Encants de Montigalà. La campanya es duu a terme també a Santa Coloma de Gramenet i els districtes de Sant Andreu i Sant Martí de Barcelona, que són els municipis que porten les seves aigües residuals a la depuradora (EDAR) del Besòs.

Als Encants de Montigalà el 2n tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Mañas, i el director de la zona Besòs d’Aigües de Barcelona, Eduard Bosc han iniciat les accions de sensibilització per a conscienciar la ciutadania dels problemes que causa l’abocament de tovalloletes i productes d’higiene personal al vàter, però que sobretot vol obtenir resultats mesurables en termes de reducció de les avaries que provoquen les tovalloletes abocades a la xarxa de sanejament.

A més de la distribució de fulls informatius de la campanya, que s’estendrà a mercats municipals, comerços, bars i restaurants, també s’ha començat el repartiment de 20.000 papereres per utilitzar-les al costat del vàter de casa.i no llançar les tovalloletes pel sanitari.

La campanya informa que al vàter només hi ha d’anar el paper higiènic. Les tovalloletes humides estan fetes amb fibres molt resistents, encara que a l’envàs s’indiqui que són biodegradables. Triguen molt més a desfer-se que el paper higiènic i provoquen embussos complicats, desagradables i cars a les canonades. De tovalloletes, n’hi ha de molts tipus: higièniques, desmaquillants, bronzejadores, desodorants, etc. Cap d’elles es pot llençar al vàter perquè s’enreden amb altres residus que tampoc han d’anar al vàter, com ara burilles de cigarrets, preservatius, llumins, compreses, tampons, bastonets de cotó i menjar.

Als Encants de Montigalà s’ha iniciat la campanya informativa i el repartiment de papereres per evitar el llançament de tovalloletes al bany. Foto: Comunicació BDN

Una campanya amb els mateixos objectius, també promoguda per Aigües de Barcelona i diversos ajuntaments, va tenir lloc als 5 municipis que fan arribar les aigües residuals a l’EDAR Gavà-Viladecans: Sant Boi de Llobregat, Gavà, Sant Climent de Llobregat, Viladecans i Castelldefels. La iniciativa ha permès reduir el nombre de tovalloletes i residus abocats a la depuradora en prop d’un 2,5%. Així, s’ha passat de 265,22 tones de residus procedents del pretractament en els primers nou mesos de 2016 a les 243,64 tones en els primers nou mesos de 2017. A l’EDAR Besòs, s’han abocat en el mateix període d’aquest any 1.591,5 tones, i l’objectiu és reduir aquesta xifra l’any vinent després de la campanya.

El 2n tinent d’alcaldia i regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas ha explicat durant la presentació de la campanya que aquesta és una acció “per seguir conscienciant a la ciutadania de Badalona de la importància de no llençar al vàter tovalloletes, ja que aquest hàbit representa un dels principals problemes que té el nostre litoral”. El regidor ha remarcat la necessitat de corregir aquest tipus d’accions “perquè estem parlant d’un problema ambiental de primera magnitud que afecta a tot el planeta”.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera