Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 21 de Novembre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 27/11/2017

Badalona atorga ajudes a l’IBI a 199 famílies que l’havien sol·licitat mitjançant la campanya de subvencions promoguda per l’Ajuntament
- La majoria de peticions denegades a les persones pensionistes superaven els ingressos màxims indicats

L’Ajuntament de Badalona atorgarà una ajuda a l’Impost Sobre Béns Immobles (IBI) de fins a 400 euros a un total de 199 de les 379 sol·licituds que s’havien presentat durant la campanya de peticions de subvencions que el consistori va convocar entre el 12 de setembre i el 16 d’octubre d’aquest any. Després d’avaluar les sol·licituds, 180 han estat denegades per incomplir els requisits que s’establien prèviament. La partida destinada a aquestes ajudes tindrà un import de 49.955,06 euros.

La campanya de subvencions a l’IBI de l’Ajuntament de Badalona estava destinada a les persones pensionistes majors de 65 anys, a les famílies monoparentals i a les persones propietàries de pisos que els cedeixin a l'Oficina Local d'Habitatge de Badalona (OLH) per tal de disposar d'una borsa de pisos que es puguin destinar a lloguer social. Entre aquestes línies, la més sol·licitada va ser la dirigida a les persones pensionistes amb 279 peticions, de les que han estat aprovades 120, fet que suposa un import per l’Ajuntament de 31.440,06 euros. De les 59 famílies monoparentals sol·licitants, rebran l’ajuda un total de 38 per un valor total de 7.656,32 euros. En el cas de les persones propietàries de pisos cedits a l’OLH, les 41 peticions presentades han estat acceptades i rebran una quantitat total de 10.858,68 euros.

Badalona atorga ajudes a l’IBI a 199 famílies que l’havien sol·licitat mitjançant la campanya de subvencions promoguda per l’Ajuntament. Foto: Comunicació BDN

La campanya d’ajudes a l’IBI ha tingut una gran acollida entre la ciutadania de Badalona, especialment la nova línia destinada a les persones pensionistes majors de 65 anys, tal com demostra el nombre de peticions rebudes. Comparat amb l’any 2016, quan només es van rebre 25 peticions i es van concedir 10, s’han atorgat 189 subvencions més i les xifres de sol·licituds s’han multiplicat fins a arribar a les 379.

Entre les mesures que han afavorit aquest augment de les demandes d’ajuda cal destacar les sis xerrades de difusió de la campanya que es van realitzar en diversos casals per la gent gran de Badalona. En aquestes sessions informatives amb regidors de l’Ajuntament els interessats podien exposar les seves preguntes i resoldre els seus dubtes.

Motius de denegació

Tot i l’èxit de la iniciativa, quasi la meitat de les peticions rebudes (180) han estat denegades per no complir els requisits establerts en les bases de la campanya. El principal motiu per rebutjar les sol·licituds (152 casos) ha estat el fet de superar els ingressos mínims establerts. En aquest sentit, cal destacar que formen part dels ingressos factors que en moltes de les peticions no s’han contemplat, com són els interessos de comptes bancaris, els guanys patrimonials per transmissió de finques, els negocis, els ingressos per lloguers i els ingressos de totes les persones empadronades en el domicili.

És per això que, vistes les casuístiques de denegació, des de l’Ajuntament es recomana que tothom revisi els padrons de cada habitatge per tal de no perdre la possibilitat d’accedir a ajudes com aquesta, ja que s’ha detectat que és un fenomen habitual que els fills i les filles marxen del domicili familiar però no es desempadronen amb els anys.

Davant els resultats de la campanya d’ajuda a l’IBI promoguda pel consistori de Badalona, el 3r tinent d’alcaldia i regidor de Badalona Democràtica, Jose Téllez ha destacat la bona acollida que ha tingut entre la ciutadania s’ha mostrat molt satisfet per la resposta. “Afavorir la igualtat d’accés als recursos de la ciutadania de Badalona és un dels principals objectius del nostre govern, i per aquest motiu revisarem els llindars de les sol·licituds per l'any que ve i poder així arribar a més persones” ha explicat el regidor Téllez.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera