Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 21 de Maig de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 30/11/2017

Badalona celebra aquest dijous per primera vegada el Dia Internacional de la Ciutat Educadora
- El filòsof i exconseller d'Educació Joan Manuel Pozo oferirà una conferència aquest dijous.

Aquest dijous 30 de novembre Badalona celebra per primer cop el Dia Internacional de la Ciutat Educadora amb un acte en el que el filòsof, Síndic de la UdG i exconseller d'Educació i Universitats Joan Manuel del Pozo, oferirà una conferència sota el títol Badalona ciutat educadora: principis i reptes. L’activitat es realitzarà al Conservatori Professional de Música de Badalona (carrer del Pare Claret, 2) a les 18 hores i clourà al voltant de les 19.30 hores amb una breu actuació musical a càrrec d’alumnes del Conservatori.

Aquest acte, que comptarà amb la participació de Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona i de Laia Sabater, 4a tinenta d’alcaldia i regidora de Badalona Educadora, està promogut pel Consell Escolar Municipal, FAMPAS i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. Neix amb l’objectiu d’aprofundir en el coneixement, la idea i la pràctica de Badalona com a ciutat educadora en relació, especialment, al contingut dels 20 principis de la Carta de Ciutats Educadores a la qual l’Ajuntamemt de Badalona s’hi va adherir en el 1r Congrés Internacional de Ciutats Educadores celebrat a Barcelona l’any 1990.

No obstant això, Badalona, com altres municipis de Catalunya, ja era una ciutat que abans que es formalitzés l’any 1990 la idea i els principis de Ciutat Educadora, tenia moltes entitats, centres educatius i serveis que treballaven conjuntament i de manera intencionada a favor del Dret a la ciutat educadora.

En aquest sentit, la regidora de Laia Sabater explica que “des de l’Ajuntament, seguim fent nostres els vint principis de la Carta de Ciutats educadores i els compromisos que signifiquen cada un d’ells per fer real el dret a la ciutat educadora, per a la igualtat entre totes les persones, per la justícia social i per l’equilibri territorial”.

Joan Manuel del Pozo, referent en el món educatiu

L’acte d’aquest dijous comptarà amb la presència de Joan Manuel del Pozo professor de Filosofia de la Universitat de Girona i amb un ampli bagatge professional. Del Pozo és membre i ha estat director de l’Observatori d’Ètica Aplicada a l’acció social, psicoeducativa i sociosanitària. És autor de l’assaig Educacionari, una invitació a pensar i sentir l’educació a través de seixanta conceptes. Manté una intensa activitat com a conferenciant aquí i en diversos països sobre temes d’educació, filosofia, ètica i política. Com a polític, ha estat diputat al Congrés i al Parlament , tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona i conseller d’Educació i Universitats en el darrer govern de Pasqual Maragall. Ha estat també conseller de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Actualment és el Síndic de la Universitat de Girona.

 

 

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris

Warning: include(../pie.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/ptczmynh/public_html/areabadalona.com/noticias/noticia.php on line 220

Warning: include(../pie.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/ptczmynh/public_html/areabadalona.com/noticias/noticia.php on line 220

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../pie.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/ptczmynh/public_html/areabadalona.com/noticias/noticia.php on line 220