Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 21 de Novembre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 30/11/2017

L’experiència de Jordi Villacampa salvant vides amb l’ONG Proactiva Open Arms, segona cita del cicle de conferències “Anar a Mar”
- La cita, dijous 30 de novembre a les 19h al Port de Badalona, serà també l’inici de la campanya de Nadal al Port

“Un dia vam rescatar 385 persones i un altre 487 més, van passar dos dies i dues nits amb nosaltres fins que van fer el traspàs a una altra embarcació... malgrat que et diuen que no empatitzis és impossible...” És alguna de les experiències que Jordi Villacampa, lligat al bàsquet de la ciutat com a jugador i com a president del Club Joventut Badalona durant gairebé quaranta anys, comparteix dels quinze dies viscuts com a voluntari de l’ONG Proactiva Open Arms a bord de l’embarcació Golfo Azzurro. Villacampa ho explicarà el dijous 30 de novembre a les 19h en el Centre d’Activitats Nàutiques del Port de Badalona, cita que també servirà per fer una trobada del món del mar de la ciutat i com a tret de sortida de la campanya de Nadal al Port. Després de la xerrada de Villacampa es procedirà a una simbòlica encesa de llums i a un brindis de germanor.

L’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona (Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Ajuntament de Badalona) i Marina de Badalona tiren endavant des d’aquest octubre la tercera edició del cicle de conferències “Anar a Mar” on especialistes de diferents disciplines abordaran temes d’actualitat o d’investigació vinculats amb el mar.

L’objectiu principal del cicle és apropar la comunitat de coneixement del mar als ciutadans i ciutadanes i donar-lo a conèixer des de visions i aspectes molt diferents amb la intenció d’obrir un espai de formació i debat a l’entorn del mar. També, i especialment en una ciutat que aposta per impulsar projectes per obrir-se al litoral, persegueix apropar tothom mental i físicament a la costa en els mesos de tardor i hivern, per superar la marcada estacionalitat i la concentració de l’ús del litoral durant la temporada de bany. És a dir, pretén introduir el referent del mar en una època de l’any en la que sembla que desapareix de la nostra agenda.

El cicle consta de 6 conferències, sempre amb el mar com a fil conductor. Les cites són dijous del 26 d’octubre al 26 d’abril de 2018 i de manera alterna a l’Escola del Mar i al Port. Totes les conferències comencen a les 19h i l’accés és lliure i gratuït. La següent a la de Villacampa serà el dijous 25 de gener de 2018 a l’Escola del Mar amb la biòloga de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM).

QUÈ ET PORTA I COM TORNES DE SALVAR VIDES AMB L’ONG OPEN ARMS

Dijous 30 de novembre de 2017, al Centre d’Activitats Nàutiques del Port. 19h.

Jordi Villacampa, expresident i jugador de bàsquet del Club Joventut Badalona

Després de tancar la seva etapa al capdavant de la Penya, la primera activitat de Jordi Villacampa va ser embarcar-se quinze dies a bord del Golfo Azzurro, la segona embarcació de l’ONG Proactiva Open Arms (després del veler Astral). Era un voluntari més, amb tasques de logística i vigilància assignades i de suport a la resta de l’equip en els rescats. Ens ho explicarà i la cita també servirà com a convocatòria de la comunitat nàutica de Badalona i del port a l’acte d’encesa de llums i campanya de Nadal.

LA FUNDACIÓ CRAM I LA FAUNA MARINA AMENAÇADA

Dijous 25 de gener de 2018, a l’Escola del Mar. 19h.

Anna Casquet, biòloga de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (Fundació CRAM)

La biòloga Anna Casquet de la Fundació CRAM ens explicarà com treballen en el rescat i assistència fauna marina amenaçada des de 1994. Quan algun exemplar de tortuga marina, cetaci o au marina apareix a la platja amb alguna lesió o patologia, sovint causada per activitats humanes, la Fundació CRAM posa en marxa l'operatiu per donar una assistència adequada a aquests exemplars en perill.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera