Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 21 de Novembre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 1/12/2017

La campanya “Fes Nadal a Badalona” combina tradició i novetats amb propostes per a totes les edats escampades arreu de la ciutat
- El Parc Cultural de Nadal, a la plaça de Pompeu Fabra, esdevé un nou espai adreçat a nens i nenes fins a 14 anys

El programa d’activitats organitzades a Badalona en el marc de les festes de Nadal combina les tradicions més arrelades a la ciutat amb noves propostes, principalment dirigides al jovent. Com a novetat, la plaça Pompeu Fabra acollirà el Parc Cultural de Nadal amb activitats per als més menuts els dies 27, 28 i 29 de desembre. Enguany de nou 6 arbres dels diferents districtes es guarniran amb motiu nadalencs i al seu costat hi haurà un bosc on escriure els desitjos per l’any vinent. No són arbres portats expressament, sinó que es decoren exemplars que ja es troben a places i carrers.

La programació de Fes Nadal a Badalona recull el compendi d’activitats tradicionals com les mostres de pessebres, les fires de Nadal, la Cavalcada de Reis i les campanyes solidàries com la recollida de joguines, que es complementen amb activitats com el Parc Esportiu de Nadal a Montigalà o l’Espai Jove de Nadal a la plaça de Sant Elies al barri del Congrés.

La presentació de la campanya Fes a Nadal a Badalona ha tingut lloc aquesta tarda a la plaça de la Plana, un dels indrets representatius que acull la Fira de Nadal i altres activitats nadalenques, amb la presència del primer tinent d’Alcaldia,Oriol Lladó, i del regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran.

Francesc Duran ha destacat que “la programació d’activitats de l’Ajuntament i de les entitats reflecteix l’àmplia diversitat i la pluralitat de la ciutat, amb una participació destacada que ens enriqueix amb les diferents maneres de viure el Nadal”. Des de l’Ajuntament hem preparat propostes, ha afegit el regidor, “perquè les activitats siguin un punt de trobada, de convivència, participació i solidaritat, on tothom trobi un espai on gaudir d’aquestes dates”.

Parc Cultural de Nadal

Com a novetat, la plaça Pompeu Fabra acull els 27, 28 i 29 de desembre, en horari de matí i tarda, el Parc Cultural de Nadal adreça a nens i nenes fins a 14 anys. A l’espai es trobarà “El racó de la imaginació” amb una zona de jocs per als més petits on es treballaran manualitats nadalenques amb materials reciclats, i una “Zona urbana” on jugar amb patinets, tallers de grafitis i tallers de balls urbans.

La campanya “Fes Nadal a Badalona” combina tradició i novetats amb propostes per a totes les edats escampades arreu de la ciutat. Foto: Comunicació BDN

Arbres de Nadal i bosc dels desitjos als barris

Sis arbres de diferents barris de la ciutat estaran guarnits amb motius nadalencs. Els Tornemis, que són, segons la tradició badalonina, els ajudants dels Reis d’Orient, proposen al costat d’aquests arbres un espai participatiu com a “bosc dels desitjos” on tothom podrà escriure les seves peticions per a l’any vinent.

Inauguració dels guarniments dels arbres:

- Dijous, 30 de novembre a les 18 hores a la plaça de la Plana i a l’avinguda d’Alfons XIII, 114, davant del Palau Municipal d’Esports.

- Divendres, 1 de desembre, a les 18 hores a l’avinguda del Marquès de Sant Mori (cantonada amb Joan Valera) i a la plaça d’Artigues.

- Dissabte, 2 de desembre, a les 18 hores a la Travessera de Montigalà i a la plaça d’Antònia Boada.

Espai Jove de Nadal

La plaça de Sant Elies, al barri del Congrés, s’omplirà d’activitats i tallers de diferents tipus (culturals, esportius, musicals, de participació, etc.) per als joves en horari de 10 a 14 h. i de 16 a 19 h. els dies 16, 17, 23, 24, 27, 28 i 29 de desembre.

Patis Oberts

Entre el 23 de desembre i el 5 de gener, excepte els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any, els nois i les noies poden gaudir del seu temps d’oci en un entorn amable i conegut com són els patis escolar i altres espais públics. Aquests espais per al lleure ciutadà es podran trobar a les escoles Joan Llongueras; Joan Miró; Sant Jordi; Ítaca; Josep Carner; Feliu i Vegués; Pere de Tera; i l’Institut Eugeni d’Ors. També obren les pistes poliesportives La Pau; Nova Lloreda i Artigues, així com el pati del Doctor Bassols/Rosselló.

Parc Esportiu de Nadal

El Complex Esportiu Municipal Montigalà acollirà el Parc Esportiu de Nadal, una activitat gratuïta dirigida per a infants entre 3 i 12 anys dinamitzades per professionals de l’esport i el lleure. Les activitats tindran lloc del 23 a 30 de desembre, en horari de matí i de tarda, a excepció dels dies 24 i 30 de desembre en horari de matí.

Taller de construcció de fanalets i narració del conte El fanalet d’en Tasi

Com és tradició a Badalona, des de temps immemorials es rep als Reis d’Orient amb un fanalet. La tradició recull que els nens i les nenes assenyalen el camí a Ses Majestat amb la llum dels fanalets. A diferents llocs de la ciutat es faran tallers de confecció de fanalets:

- Biblioteca de Pomar. 13 de desembre a les 17.30 h.

- Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. 19 de desembre a les 17.30 h.

- Biblioteca Llefià – Xavier Soto. 20 de desembre a les 18 h.

- Biblioteca Centra Urbana Can Casacuberta. 21 de desembre a les 18 h.

- Biblioteca de Sant Roc. 21 de desembre a les 18 h.

- Biblioteca de Lloreda. 3 de gener a les 18 h.

- Port de Badalona. 4 i 5 de gener.

- Aspirantat de Sant Josep (c/ d’Enric Borràs, 69-75). 5 de gener a les 11 h.

- AV Centre (c/ de Sant Miquel, 34). 5 de gener de 10 a 13 h.

El Fanalet d’en Tasi és un conte inspirat en aquesta tradició badalonina de crida als Reis d’Orient obra de M. Dolors Sabater. La narració tindrà lloc a:

- Biblioteca de Pomar. 15 de desembre a les 17.30 h.

- Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta. 28 de desembre a les 18 h.

- Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté. 2 de gener a les 17.30 h.

- Biblioteca Llefià – Xavier Soto. 3 de gener a les 18 h.

- Biblioteca de Lloreda. 4 de gener a les 17.30 h.

- Biblioteca de Sant Roc. 4 de gener a les 18 h.

Jornada de Portes Obertes

Diumenge, 17 de desembre, en horari de 10 a 13.30 i de 17 a 21 h, la Casa de la Vila viurà una jornada de portes obertes amb una visita teatralitzada i amb música al Saló de Plens a càrrec d’alumnes del Conservatori Professional de Música de Badalona.

També es podrà visitar el Museu de Badalona al preu d’1 euro.

Pessebres

- El Pessebre tradicional, a la plaça de la Vila i obra de Carme Ayza, es podrà visitar entre el 13 de desembre i el 7 de gener. La inauguració, amb cantada de nadales, tindrà lloc el 13 de desembre a les 19 h.

- 19a Mostra de Pessebres (diorames) a la sala d’exposicions El Refugi. Del 13 de desembre al 6 de gener.

- XXXI Mostra de Pessebres a l’església de Sant Roc entre el 15 de desembre i el 26 de gener.

- Pessebre vivent a la plaça de la Pipa a Sant Joan de Llefià. 16 de desembre a les 18 h.

- Pessebre vivent a l’església de Sant Roc, els 16 i els 17 de desembre a les 18 h.

- Pessebre costumista, al Casal Cívic de Pomar, del 18 de desembre fins al 5 de gener.

- Pessebre de l’església de Santa Maria, durant totes les festes de Nadal.

La Cavalcada de Reis

Divendres, 5 de gener, a les 16.30 h. al pont del Petroli arribaran a Badalona Ses Majestat els Reis d’Orient. A les 18 h. donarà inici la Cavalcada que sortirà des de l’avinguda de Pius XII, cantonada amb la rambla de la Solidaritat. Els dies previs, 2 i 3 de gener, els Patges Reials recolliran les cartes dels infants a la plaça de la Vila.

Altres activitats

La programació de Fes Nadal a Badalona inclou un ampli ventall més d’activitats com ara

- Fira de Nadal, a la plaça de la Plana; fins al 22 de desembre. Hi haurà tallers de manualitats, concert de nadales i Tió i festa infantil.

- Fira d’Artesania Tradicional, al passatge Maignon, del 13 de desembre fins al 5 de gener.

- Mercats Municipals. Organitzen activitats comercials i solidàries i comptaran amb patges reials per a la recollida de cartes dels infants.

- Les Associacions de Comerciants faran promocions especials; jocs per a infants; cantades de nadales; joc de les anomalies i un reguitzell d’accions dinamitzadores als seus establiments.

- Campanya “No et deixis consumir pel Nadal: gaudeix-ne de manera intel·ligent i sostenible”, per a promoure una compra de manera responsable i sostenible.

- Nadal Solidari Cap Infant Sense Joguina. Des de l’11 de desembre fins al 3 de gener es podrà fer una aportació solidària a l’urna habilitada a la plaça de la Vila. A més, es podran lliurar joguines a la mateixa plaça de la Vila, el Centre Comercial Montigalà i al Parc Esportiu de Nadal. També hi col·laboren altres entitats.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera