Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 19 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 5/12/2017

El Poliesportiu de Bufalà reobre el circuit d’aigua calenta sanitària
- La Generalitat ha comunicat l’aixecament de la mesura cautelar que afectava les dutxes i piques dels vestidors

La Generalitat de Catalunya va informar ahir dilluns 4 de desembre a l’Ajuntament de Badalona de l’acord per aixecar la mesura cautelar consistent en el tancament del circuit d’aigua calenta sanitària i del circuit de retorn que subministrava l’aigua a 25 dutxes i 20 piques dels vestidors del Poliesportiu de Bufalà. Des d’ahir mateix, els usuaris i les usuàries del poliesportiu ja poden fer ús de les instal·lacions tancades a causa de la presència de legionel·la.

L’aixecament de la mesura es produeix després que els serveis oficials d’inspecció del Departament de Salut de la Generalitat han verificat que l’Ajuntament de Badalona ha corregit les deficiències que van motivar la mesura cautelar i que, per tant, actualment ja no existeix cap situació de risc que justifiqui el manteniment d’aquesta mesura.

Arran de la problemàtica registrada en aquest equipament esportiu, el govern municipal ha procedit durant el present mandat a tancar les dutxes i piques dels vestidors i a substituir el sistema de canonades i també la caldera, amb una inversió superior als 90.000 euros. L’objectiu ha estat corregir les deficiències detectades durant el mandat anterior, concretament, des del 2014, quan la Generalitat va comunicar la presència de legionel·la i que aquest fet representava un risc per a la salut pública de la població, per la possibilitat de la seva dispersió a través de les dutxes i piques del poliesportiu.

Obres al Poliesportiu Casagemes i al camp de futbol Badalona Sud

D’altra banda continuen endavant les obres que s’estan fent per renovar les instal·lacions d’aigua sanitària del Poliesportiu de Casagemes i del camp de futbol de Badalona Sud tancades per la presència de legionel·la des del passat mes d’octubre a partir de la resolució de la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat que acordava el tancament temporal preventiu.

Els treballs per corregir les deficiències estructurals detectades en aquests dos equipaments esportius, que van començar el passat mes de novembre, suposen una inversió de prop de 300.000 euros. Les actuacions consisteixen, bàsicament, en la renovació del sistema de canonades, pel que fa al Poliesportiu de Casagemes, i el canvi de caldera i sistema de canonades en el camp de futbol Badalona Sud.

Una vegada resoltes les deficiències estructurals que han afectat els circuits d’aigua sanitària d’aquestes dues instal·lacions municipals, s‘hauran de realitzar totes les analítiques necessàries fins a concloure que no hi ha cap risc per a la salut dels seus usuaris i les usuàries.

 

 

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera