Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 19 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 14/12/2017

Es posen en marxa actuacions d’eficiència energètica a la Piscina Municipal del Centre
- La renovació del sistema d’acumulació i distribució de calor a la instal·lació permet millorar el servei als usuaris

Durant les darreres setmanes ha finalitzat la posada en marxa de les actuacions fetes en la Piscina Municipal del Centre per millorar l’eficiència energètica de la instal·lació municipal. Les mesures efectuades s’emmarquen dins del pla d’actuacions que l’Ajuntament de Badalona està duent a terme per millorar l’eficiència dels edificis de major consum energètic de la corporació.

Els objectius que s’han assolit amb l’actuació han estat l’increment de l’eficiència energètica de l’equipament i la millora de l’autoproducció d’energia solar, tot reduint el consum de Gas Natural així com les emissions de CO2 associades.

Les actuacions han suposat una renovació total del sistema d’acumulació i distribució de calor a la instal·lació que ha permès substituir els cinc acumuladors existents per un únic dipòsit estratificador.

Aquest innovador sistema permet acumular aigua a diferents temperatures dins de la mateixa columna. Aquesta particularitat permet alhora retornar i extreure aigua a diferents temperatures en funció de les diferents demandes. Per exemple, amb el nou sistema es pot obtenir aigua molt calenta per a les dutxes, aigua a menor temperatura per escalfar el vas de la piscina, o bé aigua a diferents temperatures per climatitzar o deshumectar l’ambient dins del recinte.

Es posen en marxa actuacions d’eficiència energètica a la Piscina Municipal del Centre amb un estalvi previst superior al 40% del consum de gas natural. Foto: Comunicació BDN

Pel que respecta a la instal·lació solar tèrmica, s’ha realitzat una renovació total del sistema de distribució, regulació i control, incrementant el seu rendiment així com la temperatura de treball. El nou sistema elimina el risc de legionel·la als dipòsits d’acumulació en tractar-se d’un circuit primari tancat.

Com a resultat de les actuacions realitzades, tenint en compte la situació preexistent, es preveu aconseguir un estalvi del 40% en el consum de gas natural i una reducció en emissions de CO2 de 72 tones a l’any.

El segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas considera que “aquesta actuació reforça el nostre compromís en la millora del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic”. El regidor ha afirmat que “reduir el consum energètic de l’Ajuntament i produir emergies renovables és el camí necessari per aconseguir aquest objectiu”. “La introducció de tecnologies innovadores alhora permet impulsar i dinamitzar el sector d’empreses dedicades a la innovació i a l’eficiència afavorint que aquestes solucions s’implementin al mercat”, ha afegit.

Per la seva part, la regidora d’Esports, Maria Gallardo, ha destacat que aquestes actuacions “estan dintre de les actuacions de millora de les instal·lacions esportives que tenen com a objectiu renovar els elements que més poden influir en la qualitat de la pràctica esportiva per a les persones usuàries i també en l’eficiència energètica”.

 

 

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera