Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 19 de Març de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Badalona - 18/12/2017

Badalona augmenta més d’un 10% la taxa de reciclatge d’envasos de vidre durant el mes de novembre
- La ciutat s’ha situat en el 5è lloc dels municipis que participen en la campanya “El Contenidor d’Or”

La ciutat de Badalona ha incrementat en un gairebé 11% durant el mes de novembre la taxa de reciclatge de vidre. Des del mes passat, 12 municipis catalans participen en el concurs “El Contenidor d’Or” que, organitzat per l’entitat Ecovidrio, té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

El compromís i la participació dels comerciants i veïnat de Badalona ha aconseguit que la taxa de reciclatge de vidre, que s’ha dipositat als contenidors verds, ha passat de 0,83 quilograms per habitants, fins als 0,92 quilograms per habitant. Aquestes dades han situat Badalona en la cinquena posició d’un rànquing que, aquest passat mes de novembre, ha liderat el municipi de Granollers amb 1,22 quilograms per habitant i un increment del 65,72%.

Durant la campanya, que durarà sis mesos, cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclen en cada municipi participant i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre. Els municipis que participen, a més de Badalona, són el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

A Badalona hi ha instal·lat 554 contenidors per als residus de vidre. Per augmentar la taxa de reciclatge s’han elaborat cartells i díptics informatius, distribuïts a les oficines de districte, als centres cívics i als centres escolars per arribar millor a la ciutadania i sensibilitzar-la sobre els nous hàbits de reciclatge, sobretot de la separació en origen dels residus de vidre.

A més, des d’Ecovidrio, que és l’entitat sense lucre encarregada de la gestió dels residus d’envasos de vidre, amb el suport de l’Ajuntament, s’han programat xerrades dirigides al veïnat, associacions i entitats per informar dels beneficis de separar i reciclar correctament el vidre i de participar activament en la campanya “El Contenidor d’Or”. Les pròximes jornades seran:

· 18 de desembre 18 h, Centre Cívic Morera, av. Bac de Roda 42-48

· 9 de gener, 19:30 h, Centre Cívic La Salut, av. Marquès de Sant Mori s/n

El regidor d’Espais Públics i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Duran, ha assenyalat que “estem satisfets per aquest increment del volum d’envasos de vidre reciclats a la ciutat” i ha alertat que “durant les Festes de Nadal s’augmenta molt el consum d’envasos de vidre, per això cal que redoblem l’esforç del reciclatge des de l’origen, sigui des de casa o des dels establiments de restauració, perquè hi vagi tot als contenidors verds”. Duran recorda que amb el reciclatge del vidre es redueixen les emissions de CO2 a l’atmosfera, s’estalvia consum d’energia i de matèries primeres.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera