Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 25/1/2018

El Consell dels Infants de Badalona tria el color magenta per als mocadors de les Festes de Maig
- Està previst que el procés d’elaboració de propostes estigui dinamitzat pel Col·lectiu Punt 6, una cooperativa d’arquitectes, soci

El Consell dels Infants de Badalona (CIB) va celebrar aquest dimecres a la tarda una trobada al Centre Cultural el Carme en la que es va decidir mitjançant una votació que els mocadors que commemoren la celebració de les Festes de Maig de Badalona siguin aquest any de color magenta. La decisió va ser presa per prop de seixanta nois i noies d’entre 10 i 12 anys que van assistir a la sessió i que representen prop de 10.000 infants de les 30 escoles, centres socioeducatius i esplais de la ciutat que conformen el Consell d’Infants.

Propostes per a la reforma de les zones de joc infantil de la ciutat

La trobada del CIB va servir també per fer seguiment del Pla d’acció que el consell s’ha marcat per aquest curs 2017-18 i començar a treballar en les propostes per la reforma de les zones de joc infantil, un encàrrec realitzar per l’alcaldessa Dolors Sabater durant el darrer plenari del CIB. Per tal que els infants coneguessin bé la situació en què es troben les zones de jocs infantils de la ciutat, així com les possibilitats de reforma que es poden dur a terme, Francesc Duran, regidor d’Espais Públics i Mobilitat, juntament amb personal tècnic d’aquest Servei, van estar presents a la trobada i van atendre i resoldre els suggeriments i dubtes que tenien els representants del CIB. Aquest diàleg permet als infants conèixer amb més detall les tasques pròpies de la regidoria i alhora fa que l’experiència que suposa fer la reforma d’una zona de joc infantil sigui més fidel a la realitat.

El Consell dels Infants de Badalona tria el color magenta per als mocadors de les Festes de Maig. Foto: Comunicació BDN

Els nois i noies que formen part dels centres representats en el CIB estaran acompanyats en el procés d’elaboració de les propostes de reforma per membres de Col·lectiu Punt 6, una cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes especialitzades en la perspectiva feminista. Amb aquest acompanyament, es vol facilitar la reflexió, el debat i el coneixement en els centres del CIB dels criteris generals (contingut i forma) que haurien de tenir les zones de joc infantil de la ciutat tenint en compte criteris de gènere, ambientals, diversitat funcional, edat, etc. Les membres de Col·lectiu Punt 6 seran també les encarregades d’ajudar a consensuar, concretar i ordenar les propostes del CIB en relació als criteris i característiques generals que han de tenir els parcs.

Per a Francesc Duran, regidor d’Espais Públics i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona “les àrees de jocs són espais molt utilitzats pels infants de la nostra ciutat. No n’hi ha prou en mantenir-los en perfecte estat, també hem de ser capaços d’escoltar les seves propostes de millora d’aquests espais per adaptar-los a les seves necessitats”. El regidor ha afegit que “apostem també per anar adaptant gradualment les àrees de joc per a infants amb mobilitat reduïda. Tots els nens i les nenes de Badalona han de poder gaudir d’aquests espais de lleure i convivència”.

La Trobada del CIB va acabar amb una presentació del Festival Internacional de Màgia – 18è Memorial Li Chang, que va fer Enric Magoo, el seu director artístic, com no, amb una demostració de jocs de mans que van entusiasmar a tots els nois i noies del Consell.

 

 

 

 

Notícies Relacionades


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera