Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 16 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 26/1/2018

El Govern porta a aprovació del Ple Municipal la reclamació de 4,1 milions d’euros pagats indegudament a FCC
- La nova forma de facturació que s’aplica des del mes de setembre suposa un estalvi mensual de 17.673,88 euros

El govern de Badalona portarà a aprovació del Ple Municipal del mes de gener dos expedients per iniciar els tràmits administratius que han de permetre recuperar 4,1 milions d’euros que es van pagar de més pel servei de neteja viària i recollida de residus que té adjudicat l’empresa Fomento de Construccions i Contratas (FCC). La reclamació d’aquesta quantitat respon a l’aplicació indeguda de despeses generals i benefici industrial a amortitzacions i finançament; i en concepte d’aplicació indeguda de les revisions de preus a costos de mà d’obra i costos financers.

Aquestes mesures estan avalades per l’expedient informatiu intern del mateix Ajuntament, instruït pel secretari municipal, que inclou un informe jurídic extern del despatx Bel Advocats. L’expedient intern confirma les greus irregularitats en el contracte de neteja i recollida de residus i proposa, en les conclusions del document, una bateria de mesures que van ser aprovades per la Junta de Govern Local el setembre del 2017.

Els tràmits administratius derivats d’aquest expedient es troben en marxa i inclouen mesures per millorar el funcionament del servei i la seva gestió, modificar la retribució del contractista i canviar les revisions de preus anuals. També inclouen mesures en relació als possibles incompliments i a la facturació i en relació a la naturalesa del mateix contracte.

Els expedients que el Govern local portarà al Ple Municipal per a la seva aprovació corresponen a 2 dels 8 apartats, la resta es continuen treballant per part del personal tècnic de l’ajuntament.

El 3r tinent d’alcaldia i regidor de Badalona Democràtica, Jose Téllez, ha explicat que “respecte al desmantellament dels recursos humans municipals que es va produir durant l’anterior mandat, l’actual govern municipal ja ha aprovat un nou organigrama, ha dotat de major personal el Departament de Neteja i té preparada una proposta de pressupost per al 2018 que suposarà major dotació de recursos humans per garantir el control de tots els contractes de l’Ajuntament”.

Així mateix, des del setembre 2017 ja no s’apliquen les despeses generals ni el benefici industrial a les amortitzacions i finançament a les factures mensuals, el que suposa un estalvi de 17.673,88 euros mensuals. El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha explicat que “aquest estalvi revertirà els mesos vinents en millores del servei de neteja i recollida de residus de la ciutat”. Duran ha insistit en què “l’Ajuntament de Badalona continuarà auditant fins al darrer euro públic invertit en la neteja de la ciutat.”

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera