Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 15/3/2018

L’Ajuntament de Badalona es reuneix amb el Consell Comarcal del Barcelonès per tractar del funcionament del Centre Comarcal d’Atenció als Animals de Companyia
- Amb el nou contracte es pretén millorar en els protocols i les instal·lacions per garantir el benestar dels animals

L’Ajuntament de Badalona s’ha reunit aquest mes de març amb el Consell Comarcal del Barcelonès per tal de realitzar un seguiment del servei del Centre Comarcal d’Atenció als Animals de Companyia del Barcelonès (CCAAC) i impulsar actuacions de millora.

El CCAAC ha iniciat una nova etapa amb l’adjudicació del servei d’atenció als animals de companyia i la gestió d’aquest centre que engloba els municipis de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.

El nou contracte introdueix canvis que contribuiran a la progressiva millora del benestar animal com l’actualització de tots els protocols del centre com els d’alimentació, seguretat, higiene, o les mesures a prendre davant d’episodis de fred i calor intensa que s’abordaran conjuntament amb les entitats del territori integrades al Consell Consultiu del CCAAC.

Aquestes millores, conjuntament amb l’ampliació de l’horari dels treballadors, tant pel que fa als cuidadors com a l’equip veterinari, i a l'ampliació i la millora de l’horari de les recollides d’animals, es realitzen amb la voluntat de fer una gestió més eficaç de l’atenció als animals en acollida.

Per assolir aquests objectius és considera fonamental el paper dels voluntaris que amb l’entrada en vigor de la nova Llei del Voluntariat implica un nou model de relació entre el CCAAC i les persones voluntàries. Les entitats reconegudes per cadascun dels tres ajuntaments podran presentar en breu el seu projecte de voluntariat al CCAAC, ja que serà a través d’aquestes que s’articularà la participació dels voluntaris. Les persones interessades que no estiguin vinculades a cap entitat, poden també adreçar-se al centre mitjançant un correu electrònic a atencioanimals@barcelones.cat.

Una altra de les novetats serà la implantació, durant aquest mes de març, d’un nou model acord d’adopció per tal de facilitar la sortida d’animals per raons d’edat i/o salut. Aquestes adopcions seran bonificades i permetran el seguiment veterinari al CCAAC, per un període màxim de 3 mesos, des de l’adopció de l’animal, sense cap cost addicional per l’adoptant.

Les millores de funcionament, gestió i organització del CCAAC aniran acompanyades de la implantació d’un nou servei de manteniment proactiu, preventiu i correctiu, a partir del/que es farà efectiu el proper abril, i de les obres d’arranjament de les instal·lacions per renovar els patis, els boxes i l’edifici de serveis. També és dotarà al centre de nous espais més funcionals amb l'objectiu clar de millorar el servei i potenciar el benestar animal.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera