Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 14/3/2018

Badalona obrirà un debat ciutadà per reflexionar sobre el futur de l’autopista C-31 al seu pas per la ciutat
- L’objectiu és retornar simbòlicament aquest espai a la ciutadania

Coincidint amb el 50è aniversari de la inauguració del primer tram l’autopista del Maresme (C-31 al seu pas per Badalona), que unia el barri de La Salut i Montgat, l’Ajuntament de la ciutat obrirà un debat ciutadà per reflexionar sobre el futur d’aquesta via que des de la seva construcció ha suposat la divisió per la meitat de la ciutat de Badalona. Per fer-ho, l’alcaldessa de Badalona ha enviat una carta al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, en la que li demana una reunió tan aviat com sigui possible per tal d’acordar el tall de l’autopista al seu pas per Badalona durant unes hores. Amb aquesta reunió es volen buscar punts comuns per tal que el tall del trànsit afecti el menys possible als usuaris habituals de l'autopista.

El tall i ocupació de l’autopista permetria desenvolupar una jornada lúdica i festiva al bell mig de la calçada en la qual la ciutadania podria aprofitar, de manera simbòlica, un espai que li és necessari i que ha suposat durant les darreres dècades un obstacle per la cohesió i la mobilitat del veïnat i ha comportat una gran contaminació acústica i mediambiental per la seva proximitat als habitatges i al nucli urbà.

Durant aquest mandat, el Govern municipal ha plantejat a la Generalitat de Catalunya la necessitat de soterrar i/o cobrir l’autopista i ha aconseguit desbloquejar les obres dels laterals que estaven pendents de realitzar-se durant les darreres dècades. No obstant això, l’Ajuntament considera que cal obrir un procés de participació ciutadana per tal de reorientar l’actual autopista cap a una nova realitat que converteixi l’element que ha fracturat la ciutat durant 50 anys en un node d’oportunitats i serveis.

Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, considera que “l’autopista va fracturar per la meitat la nostra ciutat, va tallar carrers i va significar una important pèrdua de patrimoni i va impedir la cohesió i harmonia de la ciutadania”. Segons l’alcaldessa, “el tall i ocupació de la via durant una jornada servirà per donar visibilitat a aquesta ferida oberta que suposa l’autopista i encetar un procés de participació en el que la ciutadania pugui aportar les seves idees i reflexions i que proporcioni quines són les opcions per fer d’aquesta carretera un element menys impactant i quines possibilitats de transformació existeixen”.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera