Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 09 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 16/3/2018

El Port de Badalona acull el dissabte 17 de març la II edició de la regata de fons “Bandera del Dimoni”
- Per primera vegada 22 embarcacions de llagut sortiran juntes en una regata de llarga distància: 5,5 quilòmetres a rem del Fòrum

El pròxim dissabte 17 de març se celebra la segona edició de la “Bandera del Dimoni”, organitzada per l’equip de Ciadors del Club Nàutic Bétulo de Badalona, un dels grups de rem lúdic de la ciutat. Aquesta cursa té com a novetat la distància i la sortida conjunta d’embarcacions ja que no s’ha fet mai ni enlloc de l’estat. Vint-i-dues embarcacions de 13 clubs d’arreu del país partiran des del Port del Fòrum sobre les 11.30h i remaran fins ben passat el Port de Badalona, a on retornaran per fer el lliurament de premis i el dinar de germanor.

Es tracta d’una carrera en línia recta on hi participen 200 vogadors i vogadores i timoners d’equips federats i lúdics d’arreu de Catalunya, que compartiran els avantatges i inconvenients que els hi doni la mar. A més del Betulo i el Rem Badalona, hi participaran els Panteres Grogues del Fòrum, de Tarragona, de Calafell, del Masnou, Balís, Arenys, Mataró i Vilanova i la Geltrú (en total, 13 clubs). Competiran en un format únic en el món del rem, ja que és una modalitat on no es competeix contra el cronòmetre sinó envers la resta d’adversaris. L’objectiu de cada embarcació és agafar la bandera del dimoni que es troba a l’alçada del Port de Badalona.

Un cop finalitzada la competició, en aigües de Badalona, passat el Port, tots els participats vindran al recinte portuari al lliurament de premis i a la festa, també gastronòmica, amb un dinar de germanor cuinat pel xef Juan Sánchez. Amb música fins al vespre.

Aquesta segona edició multiplica per cinc el número d’embarcacions que hi ha haver en la primea, la quan ja va tenir èxit per ser una cita novedosa i promoguda per un grup de rem lúdic. La regata perseguia unir els clubs de rem de la costa del Maresme i Barcelona per donar a conèixer aquest esport i fer créixer la comunitat de vogadors i vogadores a Catalunya.

El grup promotor, els Ciadors, són un grup de rem lúdic del Club Nàutic Betulo de Badalona amb 26 tripulants de rem en banc fix. Formen equips mixtos i de diferents edats que van dels 18 als 50 anys. Fa més de sis anys que practiquen aquest esport al Port de Badalona i van valorar que cites com las de la “Bandera del Dimoni” afegeix un component festiu, a un matí d’esforç al que s’arriba per la constància i l’entrenament.

La cita de dissabte consolida l’objectiu del Port de Badalona de potenciar el recinte com un poliesportiu a l’aire lliure, especialment amb una temporada de rem marcada per múltiples cites. En el que va de temporada, s’han fet les dues regates de batel i la prova de remergòmetre i la concentració de més de 200 esportistes en la cita de la “Bandera del Dimoni” tanca un trimestre molt intens, encara en pretemporada.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera