Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 19/3/2018

Badalona estrena la Mobilona
- 280 nens i nenes participen, dimecres 21 de març, en la 1a edició de la Mobilona, la diada de l'educació viària de Badalona.

Aquest dimecres, 21 de març, de 10 a 12 hores, en la zona esportiva municipal Can Cabanyes, es farà la 1a edició de la Mobilona, la diada de l'educació viària de Badalona. En aquesta 1a edició hi participen 280 nens i nenes de 3r de primària de set escoles (Les Ciències, Lestonnac, Mares de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, Planas i Casals, i Rafael Alberti). També hi participen com a dinamitzadors, 14 alumnes de secundària de l'escola Lestonnac.

El nom d'aquesta diada sorgeix per la unió de l'inici i final de les paraules: Mobilitat i Badalona. La Mobilona neix amb l'objectiu d'afavorir l'adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes. Alhora vol fer reflexionar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d'una forma segura i tranquil·la. La Mobilona pretén també contribuir desenvolupament del concepte i pràctica de Badalona com a ciutat educadora.

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i està vinculada a les que desenvolupa l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana en totes les escoles de la ciutat. La Mobilona s'articula, també, amb els processos de construcció de Camins Amics que fan els centres educatius a través del Grup de Treball de Camins Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic.

Els nois i noies de cada escola han participat en la creació del cartell d'aquesta 1a edició. Cada una de les lletres de la paraula Mobilona ha estat pensada i dibuixada per nois i noies de les diferents escoles.

L’activitat s'iniciarà amb la construcció del lema que ha estat pensat pels infants i elegit aquest any per comunicar a tothom la importància de l'educació viària, al llarg de la vida. El lema escollit aquest any és "Vigila, mira i camina!". A continuació es farà una gimcana amb diferents proves pensades i dinamitzades per les entitats i serveis participants relacionades amb conceptes i situacions de cada dia vinculades amb la mobilitat i el dret a gaudir de la ciutat caminant, desplaçant-se amb bicicleta o en transport públic. En aquestes proves es faran grups amb nens i nenes de cada una de les set escoles. Al final de la diada, tots els nois i noies cantaran i ballaran una cançó que parla del semàfor i que significarà el comiat d'aquesta 1a trobada.

La Mobilona 2018 està organitzada per la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona en la qual hi participen. També hi col·labora l’Associació pel desenvolupament de l'educació viària a Catalunya (ADEVIC); l’Institut Guttmann; Sport Ciclista Bétulo; TRAM; l’Àrea Metropolitana de Barcelona - TUSGSAL; el Servei Català de Trànsit (SCT); el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat de Catalunya; el Grup de Treball de materials d'educació viària del Centre de Recursos Pedagògics; les escoles: Les Ciències, Lestonnac, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera, Planas i Casals, i Rafael Alberti; la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, el Conservatori Professional de Música de Badalona, el Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic; l’Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana, el Servei d'Esports i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.

Està previst que en properes edicions de la Mobilona, ja que enguany és un projecte pilot, hi puguin participar totes les escoles i entitats que vulguin formar part i col·laborin en la seva Comissió organitzadora.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera