Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 22/3/2018

L'Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l'administració electrònica
- Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de Badalona rep aquesta distinció

L’Ajuntament de Badalona ha rebut aquest dimecres, durant el Congrés de Govern Digital que es celebra a Barcelona, un dels Reconeixements d’Administració Electrònica, uns guardons que entrega el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i que premien la tasca dels ajuntaments i consells comarcals capdavanters a Catalunya en la transformació digital.

L’acte de lliurament dels premis s’ha celebrat al Centre de Cultura de Contemporània de Barcelona (CCCB) i ha comptat amb la presència de, gairebé, la totalitat dels premiats. Els Reconeixements d’Administració Electrònica s’atorguen en base a uns indicadors objectius que proposa l’AOC analitzant les webs dels ens locals i l’ús dels serveis de l’AOC.

Amb les dades recollides es crea el Mapa d’administració electrònica, una iniciativa singular, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau d’implantació i ús dels serveis públics digitals als ajuntaments catalans. En aquest enllaç podeu consultar els indicadors d’Administració Electrònica a Catalunya: https://www.aoc.cat/dades-obertes/informes-d-eadministracio-a-catalunya/.

Els Reconeixements d’Administració Electrònica s’organitzen en sis categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens: de 1 a 500 habitants, de 501 a 1.000 habitants, de 1.001 a 5.000 habitants, de 5.001 a 20.000 habitants, de 20.001 a 50.000 habitants i de més de 50.000 habitants. L’anàlisi de les pàgines web dels ens es va dur a terme durant el segon semestre de 2017 i recull les dades de 948 ajuntaments catalans. Per a més informació https://www.aoc.cat/reconeixements/.

L'Ajuntament de Badalona rep un reconeixement per la implantació de l'administració electrònica. Foto: Comunicació BDN

Segons el tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Democràtica, Jose Téllez, ha manifestat que "aquest reconeixement és la demostració que la feina transversal a l'Ajuntament funciona”, i ha felicitat “a l'equip tècnic de Informàtica, Hisenda, a l'acompanyament del Consorci Localret i sobretot a la Secretaria General de l'Ajuntament pel lideratge i coordinació". Segons Téllez aquest "2018 serà un any de forts canvis a nivell de govern digital, de cara en dins però sobretot de servei al ciutadà. Aquest premi és una empenta per a ser valents com organització i ens encoratja a continuar" ha afegit.

L’Ajuntament de Badalona ha adjudicat recentment el contracte per a la provisió d’una plataforma d’administració electrònica (gestió i tramitació). Aquest contracte suposarà un canvi organitzatiu i de treball, tant a nivell intern com de cara a la ciutadania. També s’està treballant en la implantació d’una carpeta ciutadana on cada ciutadà o ciutadana podrà consultar els seus expedients via telemàtica, l’eliminació total de l’ús del paper per gestions internes i la millora de la interoperabilitat amb altres ens.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera