Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 22/3/2018

La instal·lació de nous desfibril·ladors a diferents espais municipals converteix Badalona en una ciutat cardioprotegida
- Amb aquesta acció es completa els procés iniciat fa dos anys amb 26 aparells a les oficines de farmàcia i 6 més als mercats.

El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, conjuntament amb representants municipals d’Esports, d’Educació i de la Guàrdia Urbana, han presentat aquest migdia al poliesportiu de Bufalà els nous espais i els serveis municipals de la ciutat on s’han instal·lat desfibril·ladors automàtics (DEA) per prevenir la mort sobtada i convertir-los en espais cardioprotegits.

En total 17 instal·lacions municipals i 3 vehicles de la Guàrdia Urbana de Badalona s’han dotat ara de serveis de cardioprotecció, completant un procés que es va iniciar fa dos anys amb la instal·lació a 26 oficines de farmàcies i als 6 mercats municipals d’aquests desfibril·ladors automàtics, fent de Badalona una ciutat cardioprotegida.

L’empresa Neosalus, que ha estat l’adjudicatària de la instal·lació dels desfibril·ladors, ha dotat d’aquest sistema els espais municipals següents: Pistes poliesportives Can Farraté; Poliesportiu de Casagemes; Poliesportiu de Llefià; Poliesportiu de Bufalà; Poliesportiu de la Plana; Centre Esportiu de Can Cabanyes Sistrells Pere Gol; Piscina Municipal Mireia Belmonte; Camp de futbol de Bufalà; Camp de futbol de Llefià; Camp de futbol del Badalona; Campo de futbol de Badalona Sud; Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta; Biblioteca Canyadó i Casagemes - Joan Argenté; Biblioteca Llefià Xavier Soto; Biblioteca Lloreda;Edifici Municipal el Viver; Edifici Consistorial de la Plaça de la Vila.

La instal·lació de nous desfibril·ladors a diferents espais municipals converteix Badalona en una ciutat cardioprotegida. Foto: Comunicació BDN

Dins del projecte de Badalona Ciutat Cardioprotegida també s’inclou la formació en l’ús de desfibril·ladors de les persones responsables i dels usuaris o usuàries de les instal·lacions.

Durant la presentació s’ha fet una demostració sobre el funcionament dels desfibril·ladors automàtics a càrrec de tècnics de l’empresa adjudicatària del servei, Neosalus.

El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot ha destacat la importància de disposar d’aquests dispositius als espais on hi ha gran afluència de persones i ha recordat que “les aturades cardíaques són una de les primeres causes de mortalitat en la població, amb més de 3.500 casos a Catalunya cada any” i ha remarcat que “una actuació ràpida és vital perquè en cas d’aturada cardíaca cada minut que passa, les possibilitats de sobreviure es redueixen entre un 7 i un 10%”.

 

 

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera