Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 27/3/2018

Detingut un matrimoni a Badalona per simular sis robatoris a casa seva
- Els denunciats denunciaven haver patit robatoris amb força a domicili per cobrar de les asseguradores.

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la comissaria de Badalona van detenir el 20 de març un home i una dona de 47 i 50 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Badalona com a presumptes autors dels delictes de simulació de delicte i d’estafa. Es dóna la circumstància que els detinguts són un matrimoni.

La parella va aixecar les sospites dels agents quan van comprovar que havien denunciat haver sofert fins a sis robatoris amb força a casa seva en els darrers tres anys on teòricament els havien sostret grans quantitats de diners.

Els investigadors en comprovar en detall els fets denunciats van comprovar tot un seguit d’incongruències en les denunciades presentades, com per exemple que en les dues darreres denúncies es referia la sostracció del que semblava ser el mateix televisor de molt alt valor econòmic; i a més, en fer un rastreig pels establiments de compravenda d’objectes de segona mà, es va detectar que la mateixa dona denunciant, havia venut els objectes suposadament sostrets, entre ells el mateix televisor d’alt valor, denunciat com a sostret, que va ser localitzat en un establiment de compravenda molt proper al seu domicili.

Les inspeccions oculars efectuades en el domicili, suposadament objecte de tot el seguit de robatoris, també denotaven la falsedat d’aquestes denúncies.

Les sis denúncies dels suposats robatoris van ser presentades l’any 2015, 2016, 2017 i l’última al febrer del 2018. Aquesta última va ser la que va desencadenar la detenció de matrimoni els quals presentaven les falses denúncies a les companyies asseguradores per tal de reclamar les corresponents indemnitzacions.

Els detinguts, amb antecedents previs per delictes contra el patrimoni, van passar a disposició judicial el passat 21 de març i el jutge va determinar llibertat amb càrrecs per a tots dos.

Aquestes denúncies falses es posen per tal de rebre indemnitzacions de les asseguradores, ja que només s’acostumen a cobrar en els supòsits de robatori amb força a interior de domicili, robatori amb violència o amb intimidació.

Cal recordar que simular delictes que no han succeït i fer denúncies falses són delictes tipificats en el Codi Penal i per tant l’autor pot ser investigat o bé detingut per aquests fets.

 

 

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera