Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 17 de Novembre de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 4/4/2018

Arriba a Badalona la VI edició d’‘Encén la metxa!’, l’avantsala de les Festes de Maig
- Mitjançant diverses activitats, aquest projecte cultural difon i promociona els elements i entitats de la cultura popular badaloni

Arriba a Badalona la VI edició d’‘Encén la metxa!’, l’avantsala de les Festes de Maig

Badalona escalfa ja els motors per a les Festes de Maig amb l’arribada de la VI edició d’”Encén la metxa!”, un projecte cultural que mitjançant diverses activitats promociona i difon els principals elements i les entitats badalonines de cultura popular i tradicional que participen a les Festes de Maig, arreu de la ciutat. “Encén la metxa!” s’articula en un seguit d’activitats com ara el premi El Dimoni a l’Escola i Coneguem els Forjadors de la Festa, que culminen amb la Cremada del Dimoni, l’acte central de les festes.

Una de les novetats d’enguany és el mapping Forjadors de la Festa a la Façana, que es projectarà a la casa de la vila la nit del pregó de les festes, a les 21.15 hores. Aquest mapping està realitzat per alumnes de diferents centres educatius de la ciutat i és el resultat d’un procés de treball on s’han triat representar els elements festius d’acord amb les bases establertes i publicades prèviament al web municipal (www.badalona.cat). La projecció ha estat realitzada amb Scratch, un entorn de programació visual per blocs adreçat a infants i joves que permet crear històries, jocs i animacions i compartir-les amb altres persones d’arreu del món.

Abans de l’arribada de les festes, durant tot el mes d’abril, es celebren diverses activitats del programa Coneguem els Forjadors de la Festa, que busca introduir als infants de la ciutat en l’imaginari festiu i popular de Badalona d’una manera lúdica i festiva. Aquest programa inclou trobades temàtiques amb les entitats de cultura popular i tradicional catalana de Badalona en les que es realitzen diversos tallers, una exposició gràfica que acollirà el Centre Cívic Sant Roc entre el 10 i el 23 d’abril, i tallers de jocs al carrer per aprendre jugant, com Domino Festa, Memoritza o Aquesta la saps?. Aquestes activitats es realitzen en diversos centres de la Xarxa Municipal de Biblioteques, centres cívics i altres equipaments municipals.

Entre les activitats que serviran d’avantsala de les Festes de Maig es troba el 23è premi El Dimoni a l’Escola, un concurs adreçat als infants dels centres d’educació primària i d’educació especial de la ciutat. Per participar-hi, cal que els infants facin un petit dimoni en grup, o de forma individual d’acord amb les bases aprovades, que es poden consultar a www.badalona.cat. Els projectes s’han de presentar entre el 9 i el 25 d’abril i posteriorment seran exposats al Centre Cívic Dalt la Vila. Finalment, el dia 3, a les 10 del matí, el passeig de la Rambla de Badalona acollirà el lliurament dels premis als millors dissenys en la Festa del Dimoni a l’Escola.

Aquest any el dia de Sant Jordi també tindrà un fort component popular al barri de Sant Roc. El 23 d’abril, a les 17.30 hores, a la plaça de Sant Elies, s’iniciarà la festa amb les salves dels Miquelets de Badalona, Colla Trabucaire. Durant tota la tarda hi haurà diferents tallers de cultura popular tradicional badalonina: com portar elements festius, com posar-se la faixa, balls tradicionals i ballada de sardanes amb la colla Badalona Sardanista.

Durant aquests dies, aquelles persones que vulguin també podran gaudir de l’activitat Geocerca, La ruta del Dimoni de Badalona, una passejada històrica per la Badalona més tradicional i festiva amb un joc de pistes que et porta a la descoberta d’un tresor o “caché”, utilitzant un dispositiu GPS.

El final de l’”Encén la metxa!” arribarà l’1 de maig amb la jornada Sigues la Festa! que se celebra al passeig de la Rambla. Aquest és l’únic dia de l’any en què es pot veure en acció tots els elements de la ciutat, es pot portar un gegant o un drac, fer d’enxaneta, posar-se una faixa o, fins i tot, emprovar-se la indumentària de diables, miquelets, satanasis, estaferms o dansaires de l’esbart. Aquesta activitat tanca l’avantsala i dóna pas a l’inici de les Festes de Maig.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2018 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera