Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 9/4/2018

El Govern municipal presenta un pressupost per al 2018 que creix un 4% amb l’objectiu d’ampliar els serveis públics
- En tres anys, el pressupost haurà augmentat gairebé un 10%

El Govern municipal ha presentat aquest dilluns la proposta del pressupost municipal de 2018 que vol consolidar i ampliar els serveis públics. La proposta d’aquest exercici se situa en 166,6 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de 6,7 milions d’euros, és a dir, que el pressupost creix un 4% en relació a l’any 2017.

Durant la presentació del pressupost en la sessió d’audiència pública celebrada a l’edifici El Viver, els responsables municipals han destacat que en tres anys el pressupost municipal haurà augmentat un 9,6%. Pel que fa al pressupost consolidat de tota la corporació, la xifra també augmenta un 5% en relació a l’any passat. La presentació del pressupost 2018 ha anat a càrrec del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez.

Recuperació de la plantilla municipal

Téllez ha explicat als assistents que en els darrers cinc anys, l’Ajuntament de Badalona ha perdut més de 200 treballadors i treballadores per la prohibició de noves contractacions (taxa de reposició de la Llei Montoro). El nou pressupost de 2018 contempla un augment superior al 5% per reforçar el personal municipal. Aquest increment del capítol 1, fins arribar als 53,8 milions d’euros, permetrà tornar a convocar oferta pública a l’Ajuntament, un fet que no es produeix des de l’any 2006. L’objectiu és revertir aquesta situació i millorar els serveis bàsics públics en totes les àrees i amb especial èmfasi en l’atenció ciutadana, la Guàrdia Urbana i els serveis socials.

El Govern municipal presenta un pressupost per al 2018 que creix un 4% amb l’objectiu d’ampliar els serveis públics. Foto: Comunicació BDN

Serveis a les persones

Una de les apostes més importants que incorpora el Pressupost de l’Ajuntament de Badalona per a aquest 2018 és l’eliminació de les llistes d’espera del servei de neteja a domicili. Les partides d’assistència domiciliària creixen un 32%, amb un augment d’1,3 milions d’euros.

Un altre aspecte destacat és l’increment del 8,2% del pressupost destinat a les escoles bressol municipals per donar sortida a l’augment de la demanda que s’ha produït gràcies a la tarifació social implementada durant aquest mandat

Pel que fa als plans d’ocupació s’aplicarà un increment del 7% en mesures destinades a afavorir la contractació de treballadors i treballadores. En aquest àmbit, en tres anys el pressupost haurà passat dels 1,9 milions als més de 3 milions per 2018.

En matèria d’habitatge es contempla un increment del 5% de la partida destinada a la cobertura d’emergències i es destinen 352.000 euros per a nous ajuts al lloguer i 320.000 euros per ampliar l’Oficina Local d’Habitatge.

Millores a l’espai comú

El pressupost d’aquest exercici preveu un increment del 10% per al manteniment dels carrers als diferents barris de la ciutat. La millora dels paviments comptarà amb una partida que se situa en els 2,2 milions d’euros.

El nou contracte de manteniment de places i parcs creix també un 13,2%, la qual suposa comptar amb 500.000 euros més per a aquest servei. Pel que fa al manteniment de l’enllumenat, el pressupost també preveu un augment d’un 6,7%.

L’increment pressupostari també anirà destinat al manteniment de les instal·lacions municipals, en especial de les esportives amb un 32% d’augment durant aquest exercici.

Altres aspectes que s’han destacat durant la presentació del pressupost municipal han estat:

- La reducció de la càrrega financera en més d’un 30%

- La despesa financera ha passat de representar el 18% al 7% en el total del pressupost de l’Ajuntament

- La reducció de la despesa financera s’ha fet juntament amb la un increment substancial de les inversions pressupostades

- La implantació de l’administració electrònica suposa la inversió de 670.000 euros per adquisició de programari i 266.000 euros per manteniment i gestió de la xarxa

El pressupost municipal 2018 es pot consultar al portal transparencia.badalona.cat

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera