Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 10/4/2018

Badalona potencia la tercera edició d’Inicia’t amb l’itinerari formatiu d'una trentena de perfils professionals i exhibicions pràctiques dels oficis del mar
- Es durà a terme al Port de la ciutat del 24 al 27 de maig

Inicia’t, La Fira de la Nàutica i els seus oficis celebra del dijous 24 al diumenge 27 de maig la seva tercera edició en el Port de Badalona, una fira que, després de les seves dues primeres edicions i dels centenars de joves que l'han visitada, posarà especial èmfasi en potenciar l'oferta informativa sobre una trentena d'oficis relacionats amb el mar i la nàutica esportiva.

D'aquesta manera i com a un dels seus eixos, vol apropar les noves generacions al mar a través dels centres educatius com a possibilitat professional i, per tant, prèviament formativa. Un altre d'aquests objectius és, evidentment, el vessant lúdic del mar. En aquest sentit, persegueix superar l'alta estacionalitat en l'ús del litoral durant la temporada de bany i, a través d'una primera experiència iniciàtica, oferir batejos de mar dels esports nàutics que ja es desenvolupen al port perquè aquesta primera experiència pugui tenir una continuïtat a nivell particular o també com a centre.

Com a referent en el seu gènere, aquesta tercera edició aprofundirà en el seu aspecte diferencial que no és altre que oferir una informació actual, completa i exhaustiva sobre les possibilitats formatives per esdevenir un professional qualificat en el sector de la nàutica. Des d'un doble objectiu: apropar als demandants interessats en la formació tècnica en nàutica amb les empreses que busquen professionals.

Com a aperitiu a la fira, el dia 26 d'abril s'ha programat, en el marc del cicle de conferències, "Anar a Mar", una taula rodona en què representants de centres de formació i operadors plantejaran reptes i propostes per millorar l’accés i l'ocupabilitat als oficis del mar.

L'esdeveniment està organitzat per Marina de Badalona, societat que gestiona el Port de Badalona, amb el suport de l'Ajuntament de Badalona i la col·laboració de múltiples agents, com les empreses i professionals associats a l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), el Clúster Nàutic, la Facultat de Nàutica de Barcelona (UPC) i altres entitats docents.

Badalona potencia la tercera edició d’Inicia’t amb l’itinerari formatiu d'una trentena de perfils professionals i exhibicions pràctiques dels oficis del mar. Foto: Inicia't Badalona Badalona potencia la tercera edició d’Inicia’t amb l’itinerari formatiu d'una trentena de perfils professionals i exhibicions pràctiques dels oficis del mar. Foto: Inicia't Badalona

Una fira formativa i lúdica

Seguint les línies mestres traçades de les dues primeres edicions, Inicia't, La Fira de la Nàutica i els seus oficis s'estructurarà en dos trams diferenciats: es dedicaran els dos primers dies (dijous 24 i divendres 25 de maig) als alumnes dels centres de secundària mentre que el cap de setmana (dissabte 26 i diumenge 27 de maig) s'obre aquesta orientació a un públic familiar que podrà gaudir practicant esports nàutics i activitats lúdiques relacionades amb el mar i que podrà connectar amb el mar a Badalona amb un ventall de propostes iniciàtiques: el primer títol, les primeres vacances en un veler, el primer caiac, la primera taula de paddle, la primera embarcació, etc. Aquest "open house" que proposa Marina Badalona es desplegarà per tota l'esplanada disponible i en connexió directa amb la ciutat de Badalona que, just en aquests dies, estarà amb les seves conegudes Festes de Maig.

Els dos primers dies, s'oferirà un bon compendi informatiu de professions relacionades amb el mar, els vaixells o els esports nàutics gràcies a la participació d'escoles, centres de formació, etc, que facilitaran als joves tota la informació necessària i donaran a conèixer de primera mà les sortides professionals possibles, requisits d'accés, titulacions, itineraris, habilitats, etc. I també podran visualitzar exhibicions i practicar amb simuladors, gràcies al compromís amb la cita de la Facultat de Nàutica de Barcelona, l'Escola de Capacitació Nauticopesquera, l'Institut de Nàutica, Salvament Marítim, la Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra, la branca de formació de socorrisme de Proactiva, entre d'altres. Podran realitzar visites a embarcacions, com el model Salvamar de Salvament Marítim, la Lluerna d'inspecció pesquera, i a recintes d'operadors a l'escar.

Cap de setmana festiu

El cap de setmana la fira ofereix un ampli ventall de pràctiques nàutiques per tal que el públic en general les pugui provar: caiacs, paddle surf, catamarans, patins, rem, dragon boat, vela lleugera, pesca esportiva, etc, activitats que després podran continuar practicant als clubs de la ciutat. En l'aspecte lúdic, l'organització vol dinamitzar el certamen, especialment durant el cap de setmana, amb un mercat de temporada i nàutic, actuacions de petit format i una oferta gastronòmica per oferir una atmosfera festiva i d'oci.

Inicia't, La Fira de la Nàutica i els seus oficis té la ferma voluntat d'anar eliminant la idea errònia que l'acostament al mar i la nàutica són elitistes, que lcom que suposa una barrera per a l'accés al mar i per al foment de l'activitat nàutica, un sector industrial a l'alça amb una creixent projecció cap al futur en l'activitat econòmica general del país. Això és especialment notori en una ciutat que ha dedicat molt esforç per tornar a obrir-se al mar i que té en aquest sector un important filó d'ocupació i de creació de riquesa.

Per ajudar a aquesta idea, la cita complementa les activitats amb la presència d'empreses nàutiques que exposaran diferents productes i serveis sempre relacionats amb la nàutica d'iniciació amb embarcacions no superiors als 8 m, pneumàtiques, motors, roba nàutica, surf, caiacs, complements estivals, serveis de xàrter, escoles de vela, acadèmies.

L'accés a la fira és lliure, l'aparcament gratuït i totes les activitats aquàtiques es podran provar. Així mateix, la Marina oferirà amarradors gratuïts, segons disponibilitat, per als quatre dies de fira als que la vulguin visitar per mar.


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera