Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 22 de Març de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Badalona - 18/4/2018

Augmenta en un 2,2% l’execució del pressupost ordinari de l’Ajuntament de Badalona
- El govern donarà compte de la liquidació de l’exercici 2017 al proper Ple municipal

L’Ajuntament de Badalona ha tancat l’exercici 2017 amb un augment del 2,2% en l’execució real del seu pressupost ordinari. En termes d’execució pressupostaria, o sigui el nivell d’execució relacionat al pressupost total disponible, la xifra d’execució pressupostària es manté estable al voltant del 90%. Aquesta és una xifra molt similar a la que mantenen la majoria d’ajuntaments, que com el de Badalona, han vist retallades de forma important les seves plantilles els darrers 6 anys i, per tant, han hagut de fer més esforços per mantenir els nivells d’execució.

El creixement de l’execució ve donat per l’augment que va dels 133.947.967€ executats l’any 2016 fins als 136.879.937€ amb els que ha liquidat 2017. Aquest augment d’execució, superior al nivell d’inflació registrat a Catalunya, fa que en termes reals l’Ajuntament hagi ampliat els serveis públics locals.

Així mateix, el nivell de deute a 31 de desembre de 2017 es situava en 80,5 milions d’euros, o sigui, que la xifra de deute de l’Ajuntament s’ha reduït ja un 22% des de l’inici de mandat. D’aquest deute, 71,8 milions corresponen a deute amb entitats financeres a llarg termini i la resta a liquidacions pendents amb l’Estat a pagar a 10 anys. El deute per habitant de l’Ajuntament de Badalona és avui un dels més baixos de les grans ciutats catalanes, amb 373 euros per habitant. Altres ajuntaments grans tenien fa un any xifres de deute força superiors: Barcelona 524 euros/habitant, l’Hospitalet de Llobregat 376 euros/habitant, Terrassa 694 euros/habitant, Sabadell 462 euros/habitant, Mataró 972 euros/habitant o Santa Coloma de Gramenet 625 euros/habitant.

Pel que fa al resultat pressupostari real, el 2017 es tanca amb 19,9 milions d’euros. Bona part d’aquest produït per l’increment d’ingressos no previstos, com l’impost de plusvàlues que ha recaptat 2,5 milions més per sobre del pressupostat o el de construccions amb 1 milió més de recaptació sobre el pressupostat.

Augmenta en un 2,2% l’execució del pressupost ordinari de l’Ajuntament de Badalona. Foto: Comunicació BDN

El govern continua ferm en el compromís de tornar a prioritzar la despesa pública social per davant del pagament del deute amb aquest resultat, tal i com dicta la llei Montoro. Si bé la llei ha flexibilitzat els terminis d’execució del superàvit, el Govern municipal continua treballant en xarxa amb altres grans ciutats de l’Estat per tal de disposar lliurement d’aquests ingressos locals.

En paraules del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez, “en termes econòmics hem aconseguit girar completament el mitjó en menys de 3 anys”. “Del pla d’ajust i les retallades del PP, l’Ajuntament de Badalona ha passat a donar més serveis públics i més inversions als barris, rebaixant a la vegada el deute municipal en més d’un 22%”, ha afegit.

La liquidació de 2017 es podrà consultar íntegrament al portal web de l’Ajuntament de Badalona www.badalona.cat.

 

 


Has d'identificar-te per escriure comentaris
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | 1996-2019 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.
Amb la col·laboració de: Generalitat de Catalunya - Departamnet de la presidència

C/ Besòs, nº 7 - 1º 2ª - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 23 01 - Fax 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración: Sandra Torres | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Manel Riera